Kezdőlap > anime, Kara no Kyoukai > Kara no Kyoukai movie5 (marc.2.)

Kara no Kyoukai movie5 (marc.2.)

Kara no Kyouka (The Garden of Sinners Void Shrine) annyira remekel a psich világ hatása, s a tudomány hátulütője, hogy az remek!!! Ennyire bonyolult történetet már rég láttam!!!! (1óra 54perces rész! dupla rész az eddigiekhez képest!)

1998 november Enjou Tomoe életével nyitunk, hol anyja meggyilkolása a fő téma. Enjou elrohanva otthonról egy zsákutcába menekül üldözői elől. Shiki pont arra járva megmenti a vesztésre álló kölyköt, s megengedi neki, hogy a gyilkos nála megszáljon éjszakára. Shikinek zárja lesz az ajtón, mert Enjou szerint az otthon zár nélkül nem otthon.
Telnek-múlnak a napok, s a gyilkosságot nem mondják Tokyo-ban. Egyik nap Shiki-t látja elmenni az utcán, s egyszer átváltozik egy piros kabátos emberré, majd eltűnik. Már gyanakodik Enjou, hogy miért nem közlik a hírekben, mikor meglátja halott anyját az utcán mászkálni. Még aznap elmennek a gyilkosság helyszínére megnézni, hogy a szülei élnek, vagy halottak. Belépve a tömbházba Shiki különböző varázslatokat, rejtéses dolgokat vél felfedezni az épületben. Többek között a spirál liftre, a védőpajzsra is felfigyel, és az idegesség fokozó hangulatra mindenhol a tömbházban. Mikor ki szálnak a liftből egyenesen előre mennek a legutolsó lakásba (405), ahol Shiki tanácsára bemennek a házba, s egy napi paradoxont vélnek felfedezni, ami az utolsó napjukat tükrözi a lakóknak. Elmennek a 410-es lakásba, ahol megtalálják a több mint fél éve halott szülőket és Enjou holttestét. Kifele menet megtámadják őket egy csomó báb, s egjelenik előtte egy alak, ki mágusnak nevezi magát, s Shiki ismeri régről. Egy régi sebesülést is mutat a fekete kabátos alak, melyet Shiki-től szerzett. Elkezdenek harcolni, de Shiki belesüllyed az épületbe…
Előről kezdődik a történet, most Mikiya megérkezésétől látjuk a dolgokat.
Zavarosan egymásba pakolva bemutat pár részt a jelen eseményekből (Ez annyira zavaró és cool!!! Ezt kitalálni fohh!! Minden dicséretem! Átadja a 180°-ot a videó is, nem csak a történet!), Shiki ajtaját nyitná Mikiya, de zárva.
Váltás! Aozaki irodájában a megérkező Mikiya-tól indítva az irodában történő eseményeket Shiki szeméből láthatjuk. Mikiya az irodában Aozaki régi fotóján 2 alakot vél felfedezni. Araya Souren (fekete kabátos alak) és Cornelius Alba (piros kabátos alak), kikkel Aozaki együtt járt akadémiára.
Majd vált egyet a jelent, s a piros kabátos alakkal beszélget Aozaki az Akasha Krónikákról beszél, hogy ha eléri azt egy mágus meghal.
Váltás! Azaka-t leszidja a varázslat használatáért Aozaki, majd Azaka Shiki-ről kérdezgeti Mikiya-t, hogy érez Shiki iránt, s mi lenne ha Shiki fiú lenne. De végül is biztosra vehetjük, hogy lány. Főleg miután Aozaki Shiki-t lánynak mondja (meg amúgy is az elmúlt részek alapján is)..Ryougi jelentése (Taijitu): „Minden jóban van valami rossz, s minden rosszban van valami jó” elv (Ying és Yang elv…). Mikiya-t egy beszerzési feladatt megbízza Aozaki, hogy derítsen ki mindent a Kayamihama-i Ogawa tömbházról, s lakóiról.
Vált! Autóval a tömbházhoz mennek, de megdöbbenésükre nincs alaksori parkoló.
Vált! Aozaki irodjába megérkezik, s Kanesada kovácsolt kardját elhozza Shiki-nek, mert Akitaka megbízta vele. Mikiya-t megdicséri Aozaki, hogy ilyen rüvid idő alatt 30 lakost át tudott vizsgálni, s detektív pályára akarná küldeni. 😛
Vált! Bent vannak a tömbházba, s liftel mennek fel a 405-ös lakáshoz. Aozaki a liftet vizsgája, míg Mikiya megnézni indul a 405-ös lakést.
Vált! Irodában vagyunk, s Shiki a lakástulajdonosok listáját megnézi, majd a Harley-el (oldalkocsis motor) hazamegy.
Vált! Újra, de most jelenben! Shiki ajtaját nyitná Mikiya, de zárva Akitaka itt bukkan fel. Kayamihama-i Ogawa tömbház felé tartanak autóval.
Vált! Mikiya becsönget Enjou-ék lakásába, de mikor kinyitja az öreg az ajtót Mikiya tévesnek állítja be a csöngetését (nem ő neki kéne itt laknia…), majd felmegy Mikiya Aozaki-hoz a lépcsőn, s együtt lelifteznek. Itt megmutatja Aozaki lift észrevételét, majd átmennek a keleti szárnyba.
Vált! Mikiya csönget, s egy szem nézi őt.
Vált! Tokyoban Enjou mellett ül Mikiya, s Aozaki-ra vár. Megérkezése után autóval elmennek egy helyre, hol a bejárat előtt Aozaki ad egy gyűrűt Mikiya-nak (így nem látja Cornelius),s azt mondja neki maradjon mindvégig csönben. Cornelius Alba megmondja, hogy Taiji-t belerakta egy Taiji-ba (ellenhatásnak). Mikor Shiki kerül szóba az álca megtörik, s Mikiya aggódva kérdez. Eredet spirálja Shikiben, mert a Halálhordozó tekintet tulaja. Mikiya elmegy este Shiki házához miután Aozaki elmegy visszahozni Shiki-t, de előbb ad neki egy doboz cigit, amit majd a végén visszakér. Enjou-val összefut Mikiya, Shiki házában.
Araya a halálok emlékét gyűjti a múltból egy helyen, hol agyak vannak. Enjou elmond mindent Shiki-ről, s a tömbházről amit tud. Eközben megérkezik Aozaki a tömbhöz, s beérve kinyitja csomagját, s belőle egy macska szál ki, majd bekapja Cornelius-t, s erre megjelenik Araya, s a macskából kiszedi Cornelius-t.
Araya beszél a tervéről, miszerint az agyát átakarja ültetni Shiki-be, s az igaz bölcsességre törekszik. Araya beszélgetésü után kivégzi Aozaki-t, hisz az egész háztömb már maga egy nagy varázslat.
Enjou Tomoe házát mutatja meg neki Mikiya, ahol nevelkedett. Rádöbben, hogy kezdetekben minden normális volt, de egy baleset után apja összeroppant. Új életcéllal elindul Shiki megmentésére. 22:30-kor kezdenek. Mikiya elől megy be, míg Enjou az előre eltervezett úton halad, amit Mikiya-tól kapott. A garázsban Enjou megtalálja az agyakat, mik táplálják a napi körforgást a háztömbben. Eközben Mikiya összefut Cornelius-val, s Cornelius játszik egy kicsit Aozaki levágott fejével, majd üldözőbe veszi. A garázsban Enjou megtalál egy agyat, ami az igazi testéé. Mikiya-nak a fejét szétveri a falban Cornelius, majd elmondja miért lett az akadémia tanítványa anno Aizaki (azért mert vissza akarta szerezni a család örökségi jogát Aokó-tól). Miközben ezt mondja Aozaki betoppan az ajtón, s kiderül a garázsban tartózkodó Enjou-ról, hogy csak egy mozgó bábú, kit Araya teremtett fokozott érdeklődéssel Shiki iránt. Aozaki a előcsarnokban megmondja, hogy volt egy hasonmás bábja, s az igazi vörös idézett lényével megeteti Cornelius-val, majd beköti Mikiya vérző fejét. Eközben Enjou-t elpusztítja játszi könnyetséggel Araya, mi után megnézi hogy az előcsarnokban tényleg Aozaki hangját hallotta-e, s harcra hívja, de Aozaki nem akar megküzdeni egy ilyen helyen vele. RÁZKÓDNI KEZD A HOTELTÖMB!
A múlt emlékeivel kinyitja Shiki a pajzsot, s önszántából megközd Araya-val. Egy akció dús vagdolózás közben az épület megsemmisítése elmélet se marad el.
Araya az épüleből kiugorva zuhan lefele, s Shiki rávetve magát a 10-ről, s beledőfi, majd eltöri az új kardját. Aozaki beszél még Araya-val földetérésük után, s Arayashiki-nek nevezett (csoportos tudatalatti) kifejezést definiál neki, mely a Taiji ellentmondása a valóságban már régóta létezik. Araya célja a világ paradoxon spiráljának a végére érkezése. (Akasha Krónikák elérése után a mágus mint mondta a közepén Aozaki: MEGHAL…)
Elkezd havazni, s aznap este Shiki Enjou-ről álmodik, hogy találkoznak egy kávézóban és külön úton folytatják a jövőt.
Felébred Shiki a csengőre, majd az ajtót valaki kinyitja… ENDING után. Mikiya betoppan, s kajával kínálná Shiki-t, de nem kell neki. “Mindennek vége” a háztömböt lebonják.
Shiki kulcsot kér Mikiya-tól, hisz nem fair, hogy Mikiya-nak van kulcsa Shiki lakásához, s Shiki-nek nincs Mikiya lakásához… 🙂

Nah lesz-e valaki aki elolvassa? 😀 rosszab mint egy regény méretre 😛
Aki elolvasta most az egyszer írjon valamit Hsz-nak, de valami értelmeset!

Reklámok
Kategóriák:anime, Kara no Kyoukai Címke:
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: