Kezdőlap > anime, Birdy the Mighty Decode, ep1 > Birdy the Mighty Decode ep1-2. (apr.14.)

Birdy the Mighty Decode ep1-2. (apr.14.)

Birdy the Mighty Decode (a 4 részes Ova nem volt rossz, de ez mintha az új alternatív feldolgozása lenne.)
Openingje és endingje is jól nézki/hangzik, meghallgatjátok/letölthetitek, majd felteszem a full songot a MY4Shared-ra.

 • 1.részben: Az űrben megjelenik 2 különös kinézetű űrhalyó. Elkezdik támadni egymást, mire Birdy, a Szövetségi nyomozó kiugrik a hajójából, s puszta kézel beveri a menekülő hajó halát. Eljut a hídra és az ott maradt idegen pilótát 50év kényszermunkára itéli. Megszökött eközben a két keresett bűnöző(Geega, Bacillus) a hajóról, mire Tute észrevette őket.
  Opening után Shion épp fényképeszkedésen van és munka után hazafelé tart. A közeli könyvesboltban Senkawa olvas egy könyvet és a haverjai épp a Shion Rajongói klubbot alapítják, de őt nem érdekli. Hayamiya is feltűnik és beleköt Senkawa “nem érdekelnek a nők nézetébe”. Eközben a pultnál Shion épp vásrol, de nem veszik észre. Shion és Tute visszatérnek lakhelyükre, majd megtudjuk 5hónapja és 5napja vannak a Földön és egyre közelebb vannak a célpontjukhoz, Geega-hoz. Beszélgetés közepette feltűnik az emlegetett “vén szatyor” is és sajnálatos bocsánatkérése közepette Birdy kap egy Empire Televízió névjegykártyt.
  Eközben a Empire Televíziónál Geega és egy alak beszélgetnek a lassú Földi tempóról, amit a Ryunka tanulmányozásáról folytat. Az épületből kilépve követni kezdik Birdy és Tute. Egy kis kavetési baleset közben egy Yakuza autóját tropára töri Birdy. Senkawa egy lakatlan épülett előtt áll. Kap egy sms-t miszerint haverjai nem jönnek felderítni az elhagyatott épületet, de Hayamiya éppen arra biciglizett és segít neki felderíteni. Kutatás közben 3 alak elkergeti őket, s ezért haladnak lefele a kijárathoz.
  Eközben Geega a tetőn összetalálkozik Tue-val és Birdy-vel. Csata közben Tute marionett-báb teste megsemmisül és egy lesifotós is feltűnik. Geega menekülése közben Senkawa-t használja pajzsának és nekidobja Birdy-nek mire Ő szétüti Senkawa testét véletlenül.
  Reggel az ágyban ébred Senkawa, de fura módon nem kell szemüveg neki (ismerős? :D). Senkawa szülei elmennek fél évre, így egyedül Ő lesz otthon. Suliba menet Hayamiya-val a különös álmukról beszélgetnek. Suli előtt meglátjuk Nagasugi-t hayamiya barátosnéját. Senkawa és Nagasugi összenéznek, de közben megérkeznek Senkawa haverjai. Suli után hazaérve furán érzi magát, mert egy hang a fejáben beszél. mikor maghoz tér a levegőben ugrál és az ablak tükröződésében egy lányt lát maga helyett… :O 😀
 • 2.részben: Egy toyota épp egy csomagot szállít Geega-nak, de útközben karabolozik Nagasugi kocsijukkal. Egy másik Szövetségi nyomozó bukkan fel.
  Opening után Birdy épp rohan egy helyre, de Senkawa a félelemtől (,mert még soha nem volt ilyen helyzetben, hogy tokyo-ban a háztetőkön ugrándozzon és az autókat lehaggya sima futással 😀 ) ordibl, s megzavarja birdy képességeit. Mikor felébred egy fura helyen van és csupasz mesztelen. Felkel, s hirtelen már felvette a ruháit. Senkawa szeme láttára átvoltozik Birdy Cephon-ná és megkezdődik az elmegyarázása a tegnapi baleset következményeinek. Mindent elmond amit eddig a néző is tud, de amikor a “Halott vagy” szó jönne feltűnik egy kivetített ember kinézető rovar és segít elmagyarázni mindent, s magát Megius parancsnoknak nevezi a Szövetségi Űrhatóság Különleges Nyomozati Részlegétől.
  Mégegyszer elmagyarázzák a dolgokat, s megtudjuk, hogy a multkori Yakuza egy másik autója meginn összetört xD és elveszítették a célpontot, Geega-t Senkawa miatt. Mikor mindent letisztáztak Senkawa visszamegy a szobájába egy teleporton keresztül és elalszik. Másnap reggel elindul a suliba, de még nem szokta meg a 2in1-en életet. Feltűnik Hayamiya is és mikor Kitamura hozzájuk rohan értesülnek a Nakasugi balesetéről. Suli közben arra a düllőre jutnak ,hogy mindannyian meglátogatják Nakasugi-t a korházban.
  Eközben Bacillus és Geega beszélgetnek, hogy mennyire éhes Bacillus és hogy megy megtámadni Birdy-t. Kap a “vén szatyor” egy tekefonos felkérést egy forgatásra. A korházi látogats helyett Shion-ként elsietnek 2in1 a forgatásra. Próbálnak Tute-val, közben feltűnik Bacillus és egy csata lesz kettőjük között. A tetőn a másik Szövetségi nyomoző figyeli őket. Bacillus-nak leesik a jobb keze ezért elmenekül, de közben a lesifotóst most észreveszik és nem engedi Senkawa, hogy otthagyja Birdy. A lesifotós személyiségére és elfoglaltságára is fény derült. Ezután Bacillus nem bírja tovább így megeszi Geega-t.
  Másnap a suliban Hayamiya leszidja Senkawa-t, de fura módon már jött suliba. Senkawa és Birdy mondata: “Két ősellenség egy csónakban evez.” -ezt magukra értik. A tetőn a másik Szövetségi nyomoző figyeli őket…
Reklámok
Kategóriák:anime, Birdy the Mighty Decode, ep1 Címke:
 1. Még nincs hozzászólás.
 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: