Kezdőlap > anime, Higurashi no Naku Koro ni Kai > Higurashi no Naku Koro ni Kai ep10-12. (maj.22.)

Higurashi no Naku Koro ni Kai ep10-12. (maj.22.)

Higurashi no Naku Koro ni Kai (-így ni mostma beírtem magam :D)

 • 10.részben: Keiichi Satoko ügyét a Falu Tanácsa elé viszik egy nagy belépővel. A faluvetető, Kimiyoshi-t nehezen, de majdnem ráveszik az ügy támogatására. Az az egy feltétele van, hogy a Sonozaki családot is a támogatása alá kell vonni, mert csak együtt dönthetnek ez ügyben. Ha meggyőzik Mion mamáját még a szomszédos tanács ereje is támogatni fogja Keiichi-t.
  Keiichi megszólalása a Sonozaki család fejét ridegen ahgyja eleinte, mert mérges rá, hogy nem jött meglátogatni a faluba költözése után. Keiichi elmondja neki mi lesz ha nemet mond, erre Oryou arca megvadul és Keiichi megtorpan egy kicsit, majd udvariasan kéri meg a támogatásra. Satoko nézeteit felhozva, hogy még azóta is szenved a kitagadás gyötrelmei miatt Oryou kicsit, majd Mion-ék anyja a becsületről beszél, majd Oryou beveszi a gyógyszereit és kéri hogy távozzanak. Másnap megszületik a döntés. Keiichi megkapta a támogatást.
  Hazafele menet Keiichi elmondja Rika-nak, hogy a “sors” szót rosszul használja és erre igazat is ad Rika.
  Másnap meg is kezdődnek a tárgyalások. Eleinte az igazgató láblógatás mellet telutasította a találkozót, majd egy tömeg gyül össze az épület előtt szónokolni, s egyre többen lesznek. keiichi-ék már az épület lerohanását tervezik, mikor Oishi feltűnik és elmondja, hogy ez kormány épülete és törvénybe ütközik a beszivárgás az épületbe. keiichi-ék erre elkezdik várni a hátszelet, amit a nagymami (Oryou) meg is ad. Felhívatja a polgármesterrel a Gyámügyi Hivatal elnökét, s haladéktalanul utasítja, hogy tárgyaljon a kint lévő emberekkel.
  Satoko-t eközben bácsikája mégjobban megveri, s Satoko-nak már ereje sincs segítségért kiabálni.
  Az igazgató kijön a Hivatalból és sajnálattal közli, hogy elfogadja a nézeteiket. A telefon csöng, Satoko bácsikája a lépcsőn áll…
 • 11.részben: A végzés már csak Satoko válaszára vár. Satoko bácsikája az így is agyon vert Satokot reszakolja, hogy mondja azt ,hogy semmi baja a telefonban, de a telefonban Keiichi és Rika is beszél. Rávezetik arra, hogy mit kell tennie, de Rika tapint rá a lényegre legjobban. Satoko minden bátorságával a telefonba a hivatalnoknak azt mondja, hogy “segítség”. Erre a bácsikája begurul, s a földre löki, s majdnem kiveri a fogait, de a rendőrség a ház előtt állva az ajtó kinyitását kéri. A gonosztevőt lesittelik. Satoko a barátaival újra együtt vannak.
  Watanagashi Fesztiválon Rika jobban érzi magát mint valaha. Tomitake-nak és Takano-nak még párszor elmondja, hogy legyenek óvatosak. Rika barátait és a rendősréget is segítségül hívja az eltünés és a halál miatt. Tomitake és Takano épségben megérkeznek kisérettel a klinikára, majd elvának Rika-éktól.
  Takano furán viselkedik Tomitake mellett az irdoában. Takane utalást tesz a sorsára, ha nem csatlakozik hozzá, majd behívja embereit és beadnak Tomitake-nak egy injekciót.
  Takano a csomagtartóban elviszi Tomitake-t a balesete színhelyére, de útközben meglát egy rendőrautót. Tovább hajt és elrendezi a baleset színhelyét.
  Később Takano tudomást szerez az ál hulla halálnak idejéről, de nem bánja, hogy egy nappal előbbre tehető a halála. még az is a fülébe jut, hogy Tomitake holtestét megtalálták, szétkarmolt torokkal. Takano huncut kacaja véget vet eme résznek… 😀
 • 12.részben: Oishi beszélget a Rika-val Takano és Tomitake eltünéséről. Fura folgok merültek fel, mert Takano holtetstét megtalálták a Gifu-ban és feltételezhetően nem az Ő holteste, mert a fesztivál előtti napon halt meg a fogsor alapján beazonosított hulla. Irie-nél Rika elmeséli a hallottakat és Okonogi sem tud semmit. Mivel Rika nem adja fel soha ezért reggel mikor Satako elmegy az iskolába felhívja Oishi-t, hogy háziőrizetet kér miután kap egy hvást Okonogi-től, hogy Irie az elkövető. A telefon letétele után a többiek megjelennek a házban és Rika elmeséli/beavatja őket a nagy titokba.
  Megtudjuk, hogy hogy fedezték fel a Hinamizawa Szindrómát és mi a hatásai. Elmondja Onigafuchi Mocsár legendáját is, miszerint démonok támadták mega falut. Irie Szervezet azért alapult, hogy katonai célokra használhasság. Irie elsődleges nézete nem az áldozás, hanem agyógyítás, így a bakcinát keresi elsősorban. Irie Szervezet mögött Tokyo áll. A régi háború túlélőinek szövetsége e néven, kik felakarnák használni a betegséget. HElyi kirendelt Tokyo tagok is vannak, kik képzettek és Yamaniu név alatt szolgálnak.
  Oyashiro-sama átka is csak egy fikció a betegségre, de a lakosok tudnak valamit erről, ezért kedvelik a Furud clán lány leszármazotjait annyira, mert ők a “Hordozó Királynők”.
  Irie eközben tiszteletét fejezte ki Takano-nak. Satoko és Rena is felrémül, mert már ők régebben aggresszív viselkedést mutattak.
  Ita készítése közben megcsörren a telefon. Oishi az. Üzent, hogy hamarosan megérkezik, de útközben észreveszik, hogy valakik be akarnak törni a telefon adójához, ezért vissza mennek. Egy kis beszélgetés után a Yamainu mesterlövész tag leszedi a két útban levó rendőrt.
  A támadást mai napra tervezték.
  Rika nagyon boldog, hogy mindenki vele van, így erősebbnek érzi magát…
Reklámok
Kategóriák:anime, Higurashi no Naku Koro ni Kai Címke:
 1. Még nincs hozzászólás.
 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: