Kezdőlap > anime, ep1, Tatakau ShishoTatakau Shisho: The Book of Bantorra > Tatakau Shisho – The Book of Bantorra ep1 (okt.25.)

Tatakau Shisho – The Book of Bantorra ep1 (okt.25.)

Tatakau Shisho – The Book of Bantorra (édekes posztere volt, s belenéztem, de a 2.részig nem tudok semmi marasztaló dolgot felhozni magamnak, hogy miért is kéne néznem… kicsit The Tower of Druaga the Sword of Uruk beütést érzek benne, mind a rajzolásban, mind az eseményben… A 4.részben ahogy láttam érdekes dolog történik, így nézem maj felirattal…)
openingje és az endingje linkelve!

 • 1.részben: Colio Tonies-t egy felvéterről kikérdezik. Elmondása szerint ő nem ember, csak egy bomba, akinek mef kell ölnie Hamyuts Meseta-t. (a melkasa fel van nyitva és egy bomba van belerakva, amit kézzel lehet felrobbantani.)
  Egy sziklás partszakaszon ül egy nő és elfúj pár fehér fonalat, amiket a parthoz közeli hajóra küld.
  A hajón épp étkezik 3 magasrangú ember a Shindenki Templom-ból, s a Kra Körzetből kért új Húsáruról beszélnek. A partról küldött fonalok behálózzák az étkezőt és minden egyes hangot hallanak. Az Igaz Emberről beszélnek, de Cigel felkel és kifele tart az étkezdéből, majd a vén tag szól rá, de Cigel magát dicsőítve azt mondja, hogy mindenkinél nagyszerűbb Könyvvé válik majd és felemelkedik a Mennybe, majd kilép a teremből. Az elfedt láthatatlan alak lerakja poharát, majd egy robbanás hulláma lesz érezhető. Megtámadták a hajót a Fegyveres Könyvtárosok.
  A hajó pajzsa eltűnik az odaérkező hajón lévő Casma varázslatától. Az oda érkező hajón lévő szepélyek a nagy hajó kivizsgálása miatt jöttek és felszabadítani a Húsrut. Kiderül, hogy a Húsáru ember, csak mint tárgyként, bombaként élnek!
  Mirepoc Finedel és Volken épp cseverésznek mikor beesik a nagyhajóról egy ember. Casma rögvest beugrik segíteni neki, de mire odaér felrobbannak. A nagy hajón eközben mint a gránátok potyognak le a hajóról, szóra és mind egy mondatot mond “Megölni Hamyuts Meseta-t…”. Még a nagyhajón eközben az Igaz Embereket elteleportáljók egy másik helyre. A könyvtárosok felveszik telepatikusan a kapcsolatot a parton lévő igazgatóval az utasítások végett, de ő felküldi őket a nehezen megközelíthető hajóra. Telekom után megindulnak a hajó fele gőzerővel.
  Látványos effectek következnek….
  Ember végtak leszakad és Volken a pengéi segítségével felugrál a levegőben és megáll az utcsó pengéjén. Az egyik könyvtáros fémmé alakítja bőrét és végigrohan a fedélzeten a csuhás varázslók között. Valaki lövöldözik meg lövöldözik.
  A hajót átfésülve a Húsáru után Mirepoc akad rájuk. A fegyveres, Luimon és Volken odafutnak és az Álembereket próbálják kivinni a hajóról. A kabinban egy gyerek is volt kire nagy figyelmet fordítottunk, és Volken is. A hajó tele van bombával, jön a hír. Volken utasítást ad a hajó kiürítésére. A bombáktól nem messze a falon Volken felfedez egy írást, miszerint “Vend Ruga életben van. Olivia Litlet-ben él.” felirat va nbelevésve. Az igazgató ezt hallva, a parton felegyenesedik és komoly arckifejezésre vált.
  A hajón épp leeresztenék az Álembereket mikor valami felrobban a hajón, kettészakat a hajó és mindenki a vízbe kerül. Volken a gyerek után leúszik a vízalá, mert nem akarja magát megmenteni az Álember. Ráteszi egy úszó gerendára, de mikor otthagyja Volken a gyerek elmerül. Volken kikészül ezt látván. A könyvtáros rend hajósa felveszi a vízben lévő igazgatót, Hamy-t.
  A süllyedő gyerek testére egy Könyv darab süllyed és egy álmot lát egy lányról, Calico-ról aki szertetné hallani az igazi nevét. Ezen kívül hall egy útmutatást is, hogy mennyen olyan helyre ahol számára fontos szemályt vesztett el és szél elcsendesül, szaladjon egyenesen oda.
  Átugrunk egy szigetre, amin a könyvtárosok épülete helyezkedik el. Kyasariro épp autógrammot osztogatna, de nincs tolla így Noloty-nak szól oda, aki épp cipekedik, de ő meg segítséget kérne tőle és megbillen a cipekedés közben és leesik pár Könyv. Ireia kisasszony kapja el őket és elmeséli a történetüket, hogy ha széttörne az írójuk mégegyszer meghalna. Kyasariro odaszalad a tollért, de Irie jól leszidja.
  Igazgató irodályban egy beszélgetés folyik a Sárkány Tündőgyülladásos betegségról, a Ylucklucu fonótündérekről, majd a Shineki Templom papjának a könyvéről. Shiron Byacornise könyvdarabkájáról beszélgetnek tovább, aki a varázserejű boszorka, az örökké nevető penge, akit látott a gyerek is. Irie kisasszony hozza teát, de Volken-nek mézet is. Majd Volken megfogja a Könyvdarabot, amiben a lány mindenkit lemészárolt a tűzben.
  Majd hallunk egy teóriát, mely szerint a Sárkány Tündőgyülladásos betegség Shiron Byacornise alkotta és ő is gyógyítota ki a fertőzötteket pénzért és Shlamuffen varázskardjával minden ellenszegülőt megölt… Az igazgató félbe szakítja a teóriát. Luimon elindult már a bányába. Volken a nézeteihez híven közbevég és az Álemberek megmentését javasolja, de az igazgató poénkodik a mézes teájájával, így elhadja Volken a szobát. Mirepoc utánan siet és a folyosón bocsánatot kér Volken a történtekért.
  A gyerek, Colio a bányavárosban sétál és belebotlik Cigel-be. Cigel észreveszi a Könyvdarabkát a zsebében, de nem érdekli kitől kapta, mert ő csak egy Hús. Feltűnik még 2 merénylő és elmegy velük. Megszálnak egy fogadóban, de az egyiküknek fáj a mellkasa, mert gennyesedik.
  Egy bárban valahol máshol az Igazgató, Hamy és a kalapos alárendeltje isznak, s Hamy megemlíti, hogy megtalálta azt az embert, aki megölheti…
  Colio még álmában is a Könyv darabkából megismert lány arcát látja és úgy olvassa le a száját, hogy “Szeretlek”…

[AniDB] [ANN]

Reklámok
 1. 2009. október 26. - 14:04

  Druagás? Akkor mindenképp elkezdem nézni.

 2. 2009. október 26. - 23:30

  igen van egy kis Drauga beütés.
  ,de ne gondolj rá, csak a rajzolást és a történet menetét hasonlítottam hozzá…

 3. 2009. október 27. - 17:21

  Az is elég. Remélem hétvégén újra lesz időm animét nézni.

 4. 2009. október 27. - 21:39

  Akkor jó, csak ne hogy férreértés legyen, amit írok…

 5. 2009. október 28. - 12:00

  Nem hiszem, hogy az lenne. Eddig amit az írásaid miatt kezdtem el abban nem csalódtam.

 6. 2009. október 28. - 20:56

  ^^ akkor megnyugodtam
  tényleg ilyen jókat írok? 😛
  vicc volt 😀 magyaron is van mit csinszolnom ^^

 7. 2009. október 29. - 16:29

  Szerintem igen. Ha van benne helyesírási hiba az nem szokott zavarni. Szerintem nálam is van, gyorsan írok és sokszor fel sem tűnik a hiba. Kurokami és Druaga után majd jön ez, csak sajnos előbbi kettő lassan jön le.

 8. 2009. október 29. - 20:34

  pontosan azt a kettőt töltöm most 😀
  azért csúszok 1 napot 😀

 9. 2009. október 30. - 13:46

  Amilyen lassú én elleszek ezzel pár napig. 😦

 10. 2009. október 30. - 16:02

  nekem már lenn is lett éjjelre :S
  mind a 9 rész… pedig csak 100-al töltöttem

 11. 2009. október 31. - 14:15

  Nekem kb 20al tölt. Még jó, hogy amikor tesóm géphez jött nem szakította meg.

 12. 2009. október 31. - 16:02

  én beraktam FlashGat-be és lejött egyszerre mind…
  abban a progiban csak 999 megszakadás esetén van újratültés 0%-ról 🙂

 13. 2009. november 1. - 15:57

  FlashGatet sajnos letörölte a tesóm amikor vírusos volt.

 14. 2009. november 1. - 19:36

  nézz szét a neten, mert van vírustalan is vagy esetleg segítek találni… 😛

 15. 2009. november 2. - 13:42

  Tesómnak már szóltam, én az ő gépére nem tölthetek programot.

 16. 2009. november 2. - 23:45

  hát igen… nálunk is előfordul 😀
  egyes emberek mindenhova felmennek és benyelik a vírusokat, vagy letöltenek valami tök helyeséget 🙂 csak mert ki akarják próbálni
  sokan így vannak vele…
  többek között én is, de nem a programokkal, inkább játékokkal… ^^

 17. 2009. november 3. - 16:13

  Vírus sajnos bárhol lehet. Pl nálunk legutóbb a Mondo fórumon.

 18. 2009. november 4. - 00:12

  emlékszem…
  habár oda nem tom minek kellett rakni és hogy hogy kaptátok be… (ha tűzfal van és vírusvédelem, akkor már nem szeded be…)

 19. 2009. november 4. - 14:21

  Sajnos a vírusirtó sem tud mindent kivédeni. Végre jól tölt az AA oldalról. 500al. 🙂 Így most már lassan sorra kerül a Bantorra is.

 20. 2009. november 4. - 16:19

  jee 🙂
  az a szép, az a szép, akinek a …

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: