Kezdőlap > anime, Aoi Bungaku Series, ep1 > Aoi Bungaku Series ep1. (nov.9.)

Aoi Bungaku Series ep1. (nov.9.)

Aoi Bungaku Series (hát meglestem, a teccésemet nem nyerte el ez a Kék Irodalom-nak nevezett sorozat, így nem is lesem tovább.)
19.századi kor elevenedik meg. Vad és sötét képi világok dominálnak a részekben és a hangulat is haláli…
“Emberi élet egy talány”
openingje nincs (legalábbis fenn neten, és az 1-2 részekben nincs), és az endingje linkelve!

 • 1.részben: 1929 egy nő a villamosról lesiet, mert a munkahelyéről késésben van. A nő, Mayumi (valódi neve Tsuneko) álíltólag minden egyes nap elkésik munkahelyéről, mert a férjét keresi nem sok sikerrel. Az emberek azt hiszik ő ölte meg férjét.
  Felforgató csoportra váltunk, ahol főszereplőnk van. A csoport a munkanélküliségért és a nők eladása miatt indított mozgalmat. Pénzgyüjtési estét tartanak és aláírással fogadják el a feltételeket. Főszereplőnk egy kis beszámolót tart az elrabolt középiskolásról, majd aláírja a lapot. Őt követően mindenki sorbanáll, mert olyan jól szónokolt.
  A wc-ben az egyik csoporttaggal beszélget és kiderül, hogy Ő a főnöke a csoportnak. Kiderül a visszaemlékezésből miután a tükörbe néz, hogy főszereplőnk elszökött otthonról és anyagi támogatást kap apjától, aki parlamenti képviselő, hogy ne csináljon semmi zűrt neki. De ha nem kap pénzt inkább meghal -mondja-.
  Majd valakik elfutnak a wc ajtaja előtt és letartóztatják a csoport tagjait. A titkos rendőrség a wc-be is benéz utólag, de addigra nagy nehezen kiugranak a másodikemeleti wc-ből az ablakon át. Egy kalapos rendőr, Kosugen kapitány vezeti a letartóztatást, aki utánuk is megy. Miután szétvált a két szökevény a főszereplőnk pénzén megosztoznak (jóformát kiszedi a kezéből főszereplőnk társa a nemrég kapott pénze felét), s a sikátoron át szaladő főszereplűnk után settenkedik Kosugen kapitány. A sikátorban szereplőnk eszébe jut apja mondata ,hogy “A Tokioi Egyetemre fogsz menni.” ,s erre megáll, s azt feleli, hogy ő művész szeretne lenni és elkezd nevetni, majd elkezd futni. Utánna a kalapos rendőr, de elveszti nyomát így felróg egy táblát. A tábla melletti bárban Mayumi a ricsajra felfigyel, majd a vendége rátapad, de Ő a betoppanó fiúra figyel fel, aki nem tudja mit csináljon. Mayumi felpattan és beállítja úgy főszereplőnket, mintha a kisöccse lenne, s elmennek egy asztalhoz, ahol Mayumi rendel inni. Közben betoppan a Kosugen kapitány. A fiú riatt arcal néz rá, majd Mayumi a szoknyája alá, a lába közé nyomja. A kapitány oda megy Mayumi-hoz, de Mayumi hazudik neki, így elmegy a akapitány. Szereplünk nagy nehezen jön ki a vörös szoknya alól, majd egy nagy levegőt vesz (nah itt mire lehet gondolni még? ^^).
  Hazafele menet összeölelkeznek, s a hídon Kosugen kapitány-al megin ntalálkoznak. Csak hogy most lebuknak. Mayumi rárohan a kapitányra, hogy lefoglalja, míg el nem fut szereplőnk, de ő tétovázik egy sort, majd nekiiramodik. Miután elcsendesült a környék visszatér a hídra, s Mayumi még ott hever sérülten. Mayumi megköszöni neki, hogy visszajött érte, de szereplőnk megcsókolja, majd egész este szeretkeznek Mayumi-nál. Mayumi belátja éjjel, hogy többet nem keresheti férjét, és hogy unja az életét, így arra jutnak, hogy egy kettős öngyilkosságot hajtanak végre.
  (Közben szereplőnk gyerekkori emlékeit még láthatjuk, hogy apja az életbe fojtotta bele, míg nagyaja az elvárásaiba.)
  Másnap elindulnak. Vörösen izzik a nap. Vörös sivatagon kelnek át, majd a tengerparton egy csomó gyógyszert (altatót) szednek be. A szikla peremen még beszélgetnek, hogy szeretne Mayumi újra találkozni vele az új életükben és kéri hogy lökje meg. Majd hirtelen meglöki. Mayumi zuhanás közben hősünkre néz, de ő a aperemen tétovázik és elszörnyülködik mit tett, s vörösen izzik körülötte minden.
  Másnapra talán egy helybéli észreveszi hősünket eszméletlenül feküdni a lenn a tengerparton. Nem halt meg. Kettős öngyilkosságnak könyvelik el a történteket a helybéliek.
  Újabb zőrös visszaemlékezés hősönktől, hogy milyen nehézségeken ment át életében, majd az utolsó kép, hogy Mayumi kérdi “Hamarosan követsz ugye?”, s széttörik az emlékkép. Hősünk egy kórházi ágyon tér magához, ahol a szomszéd teremben lévő beszélgetést hallgatja, amiből pontosan nem derül ki Mayumi haála, de egy lebegő képet kapunk Mayumi-ról. Főszereplőnk vigyorral az arcán és remegő komoly szemekkel búcsózik az első résztől…

AniDB] [ANN]

Tétováztam a leírásán, de amúgy már vasárnap láttam… :S
A képek is olyan zavarosak, tök sz*r sztm… nem az én világom.


Reklámok
Kategóriák:anime, Aoi Bungaku Series, ep1 Címke:
 1. 2009. november 10. - 15:49

  Még nem néztem meg az első részt, de most valami darkos, komoly , vígjáték mentes animére vágyom, így ezért is érdekel. A Death Notera hasonlító grafika nagyon csábító.

 2. 2009. november 10. - 19:16

  egyáltalán nem Death Note -os… majd meglátod.
  Első rész csak az idézetet fejti ki (amit kiírtam felülre), a 2.résztől lesz valami extra történet, am végülis gondolom az lesz a story…
  nah mind1 én letöröltem.

 3. 2009. november 11. - 13:51

  Sztoriról ennyit tudok.

  Az első sztori (első 4 rész) sötét hangulatú lesz mivel egy elég tragikus sorsú író önéletrajzi regényéből adaptálták. Első 4 részt a Death Note rajzolója rajzolta.

  Összesen 6 regényt dolgoz majd fel az anime.

 4. 2009. november 11. - 23:50

  hmmm….
  akkor se nézem.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: