Kezdőlap > anime, ep1, Katanagatari > Katanagatari ep1 (marc.10.)

Katanagatari ep1 (marc.10.)

Katanagatari
opening és ending link

 • 1.részben: “A háború korában, a korrupció idején, létezett egy végső kardstílus, mely nem használt kardot. (Kyotou stílus)”
  Oushuu, Hida kastélyában eme stílus győzte le az utolsó lázadó vezetőjét és a lángok közt megbújó gyermek láthatta apja és birodalmuk bukását.
  Január van. Egy csónakban, egy lány és evezőse tart az elhagyatotnak hitt sziget felé, de a lány gyorsan felvilágosítja evezősét, hogy ide száműzték a Kyotou-stílus 6.mesterét.
  Opening után megtudjuk, hogy a lázadás hőse, Yasuri Mutse erejétől félt a Yanari sógun, s ezért száműzte a családjával együtt a szigetre. 20 éve már, hogy száműzetésben élnek Shichika épp a dézsát vinné a hátán megtölteni vízzel, de nővére rákérdez. Shichika nővére könnyen lebetegszik így óvnak inti, hogy ne ilyen lazán jöjjön ki, mjad a nővér is kioktatja, hogy ne edzen, hisz nincs miért. Az Ő nemzedékével kihal a stílus, mert apjuk egy éve meghalt. Shichika gyorsan elődrukkol az új VÉGSŐ technikájával, majd lehangolódik. Nővére állapotát nem tagadva felhozza azt az ötletet, hogy elmehetne világot látni, mert neki ez lehetlen most. Shichika elmegy vízért, míg nővére megcsinálja a reggelit, s megkéri majd később mutassa meg azt a bizonyos VÉGSŐ technikát.
  Sétálgatás közben Shichika az apja hagyatékáról mesél (a stílus), s közben idegen lábnyomokat vél felfedezni. A lábnyomok egy lányhoz vezetnek épp a forrásnál van, ahova Shichika ment volna. Megszólítja Shichika, de a lány megtorpan, majd nagy bedobással felée fordul. Shichika elkezdi faggatni, hogy a szárazföldről érkezett, és hogy az egy dolog az oldalán egy katana? ,majd rátér a sziget tilalmára, hogy kardot nem szabad hozni. A lány szó nélkül áll, majd bocsánatot kér a kard miatt. Beszélgetnek, még, hogy min érkezett, miért jött… A lány rátér, hogy a Kyotou-stílus 6.mesterét keresi, s Shichika-tól tudja meg hogy meghalt, jelenleg Shichika a családfeje és egyben a Kyotou-stílus 7.mestere. Togame, a taktikus nekiront Shichika-nak, hogy bebizonyíthassa, hogy ó a Kyotou-stílus mestere, de egy kőben úgy elvágódik, hogy Shichika hazacipeli nővéréhez a dézsában.
  Shichika megreggelizik, míg nővére (Nanami) kifaggatja Togame-t. Togame felteszi a kérdést, hogy Shichika akarja-e uralni a világot, majd gyorsban Shichika nemet válaszol, s erre Togame úgy kezeli, mintha igent mondott volna, majd kapcsol mi is van. Ugyan ez zajlik le mégegyszer, de egy kardkováccsal is, de ez érdekesebb leírom. Mivel a szigeten élnek mióta megszülettek nem sokat tudnak a világról, így kicsit felfrissíti őket egy kis történelemmel. Shikizaki Kiki, a Sengoku korban élő eretnek kardkovács, a Kyotou-stílusnak az ősellenségének mondható (Kyotou-stílus alapító és Kiki ismerték egymást), ki 1000 kardot készített és 25 országban osztott ki, de csak 12 mítikus kard van, mondhatni azt a 988-at csak azé kovácsolta, hogy az utolsó 12-t eltudja remekül készíteni (Kanna, Namakura, Tsurugi, Hari, Yoroi, Kanazuchi, Bita, Kanzashi, Nokogiri, Hakari, Mekki, Jyuu). Kyuu sógun 150 éve ezen mítikus fegyverek megszállótja volt és majdnem sikerült egyesíteni a világot. Megemlíti Togami az eljövetelének célját, hogy megbízza Shichika-t az utolsó 12 kard összegyűjtésével. Owari sógunátus 150 éve van már hatalmon és teljesen elfeledték a kardok létfontosságát, s ha a lázadók megszerzik, akkor… Togami csak 6 kard helyét ismeri (Inaba-, Izumo-, Satsuma-, Ezo-, Tosa-ban vannak). Az erdőben egy árny hallgatja ki a beszélgetésüket. Togami még elmagyarázza hogyan lett ő taktikus, me ugyanis ezt a rangot magának adta, me különleges.
  Majd rátérünk a fontosabb dologra ^^ miért is jött pontosan Shichika-hoz, mikor mindenki más alatta szolgál? Togami gyorsan elmagyarázza, hogy már páran átverték, valaki a pénz miatt (ninják) és valaki a kard miatt (harcosok). Sabi Hakuhei volt az kit a Sógunátus választott ki a legjobb harcosát, de az rentkívül gyorsan megszerezte a legerősebb kardot és el is tűnt vele. Togame egy taktikus ötlettel, motivációval szerezné meg Shichika bizalmát, mégpedig a szerelemmel. “Yasuri Shichika… szeress hát belém!”-mondja Togame 😀
  Nanami a nagy csenben shuriken susogását meghalja és a földre dönti Shichika-t és Togame-t. Shichika felpattan és utána fut a tenger felé terelve a támadót. Nanami nagyon bölcsen Shichika lépéseit mondja, míg Togame a shuriken-eket beazonosítva Maniwa klánnak tulajdonítja őket, Ők azok kik a 12 kard értékét hallva egyből elárulták a Shógunátust. Nanami rákérdez hogy juthatott ide, de Togami-nak nem jut eszébe rögvest a csónak evezős, csak Nanami barkóbázása után. 🙂
  A parton Shichika sarokba szorította támadójukat, Maniwa Koumori. Kicsit be nem áll a szája koumori-nak, majd előhúzza a kardját a szájából. Csöpög rála a nyál és azzal magyarázza olyan értéke, hogy ha oldalán lenne Zettou Kanna-t mindenki csak elakarná venni. Megkezdődik az első harca Shichika-nak. Első táncal nyit, a Hegyi liliommal, majd a Krizantémmal elpróbálja törni a kardot, de meg se csavarodott. Második táncba beáll Shichika, a Nárcisz, majd Shichika szavait hallva Togame lesiet a lépcsőn, mondom elbotlik és lepattan a lépcsőről, majd a strucc póz kiszabadulása után kioktatja Shichika-t, hogy nem törheti el a kardokat, majd kéri ,hogy valami látványos figurát vigyen be a csatába, mert megakarja örökíteni az utókornak Togame. Koumori lenyeli vissza Kanna-t, majd felugrik és shuriken-eket küp Shichika-ra. A porban elviszi Togame-t magával, s egy fához kötözi. Koumori-tól a reggeli közbeni shuriken-eket Togame szerelmi motivációja okozta tudjuk meg miközben beszélgetnek. Togame száján még az is kiszalad, hogy nagyon törékeny a teste, így nagyon védeni kell mindentől (de azért az eséseket túléli ^^). Beszélgetésük után Koumori felveszi Togame kinézetét megpróbálja hátulról elkapni Shichika-t. Shichika a forrásnál elveszti a nyomokat, így nézelődik. Egyik mögötte lévő fa mögül koumori figyeli, majd elindul felé lányos szaladással, Shichika ránéz és hasba rúgja (Püspöki rózsa). ÁLTogame szájából kiesik a Kanna, majd Shichika feleszmél Togame-t rúgta meg, majd meglátja a kardot és beazonosította támadóját. A magyarázata meg csak annyi a rúgásra, hogy elfelejtette az arcukat, me ma találkoztak először más emberekkel. Koumori elmondja a szerinte való nézetet Togame-ról, elismerése vágyik, a sógun jobb kere akar lenni, és megtudjuk, hogy Ő is a lázadok családjból való volt, akit Shichika apja az OPening előtt leigázott.
  Koumori, majd átváltozik Shichika-vá és megtámadja, de csak most döbben rá mit jelent a Kyout-stílus, hogy kard nélküli stílus, mert nem tudják kezelni a kardokat. Shichika a VÉGSŐ támadásával leveri Koumori-t, ami végül is 8 ütés gyors bevitelét tartalmazza. Togame eközben eltöprengett az életén és cselekedetein. Valahogy Togame szabadulása közben csak fejjel lefelé fordult a fán, s arra jár Shichika és bókol a szemének, majd megmutatja az első szerzett kardjukat Kanna-t. Kiszabadítja Togame-t, ki fejre esik egy látványos pózban, majd elmondja Shichika, hog belészeretett ezért segíti őt.
  El is indulnak dél körül a tengeren az új világrész felé, de előtte Togame-ra bízta Nanami a testvérét és örül az elhatározottságának.

A csónakban négy szabályt említ meg Togame, amit szeretne ha betartana, míg együtt dolgoznak.

 1. Nem törheti el a kardokat.
 2. Védje meg Togame-t.
 3. Védje meg magát, hogy ne hogy elbukjanak a küldetéstől
 4. Védje meg magát, mert fontos Togame számára…

[AniDB] [ANN] [AA]

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

képek ebből: [POPGO][Katanagatari][01][GB][RV10].rmvb (186,1MB)

Reklámok
Kategóriák:anime, ep1, Katanagatari Címke:
 1. Még nincs hozzászólás.
 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: