Kezdőlap > anime, ep1, Nurarihyon no Mago > Nurarihyon no Mago ep1 (okt.23.)

Nurarihyon no Mago ep1 (okt.23.)

Nurarihyon no Mago (Grandchild of Nurarihyon)
opening és ending linkelve. ^^ (opening song nagyon jó)

“Régi időkben az emberek félték a youkai-okat. Aki pedig az élükre állt, és a Száz Démon Éj-Parádéját vezette,úgy ismerték, mint a youkai-ok vezére. Volt azonban egy másik neve is. A valódi rettegés ura, Nurarihyon.”

 • 1.részben: A nem túl távoli jövőből látunk pár képsort. Az éjjel ködös, s a felhők csak ontják magukból a villámokat. A hegyi szentély lépcső ösvényén ül egy lány, kinek kezében fekszik valaki, s az Úrfiját emlegeti. Egy picivel árébb egy szentélyben Nurarihyon beszélget Gyuki-val a vezér feladatáról. Addig fajul a kötelesség tudat Gyuki-ban, míg össze nem csapnak katana-kkal, s témaváltásként Nurarihyon másik énje nem kerül beszélgetésük központjává, hogy emberként kíván vezér lenni… lehetlen…
  A jelenben a Nura-klán összes youkai alatvalóit megkéri Rikuo-sama, hogy ne mennyenek ma este az iskola melletti “kísértet épületbe”. Majd minden további magyarázat nélkül elrohan az iskolába, de alatvalói kérik, hogy vigyen magával egy kardot, de nincs szüksége védelemre egy iskolában. 🙂 Kapufelé tartva belebotlik Gyuki-ba, majd udvariasan tovább rohan. Aotabo és Yuki-onna mellett is elhalad Gyuki, kik Rikuo után igyekeznek, s arról diskurálnak, hogy ugye nem akar Gyuki lenni a harmadik vezér. Gyuki eközben a második vezérhez tart, ki Rikuo nagyapja, hogy beszélgessenek a régi youkai kötelességekről.
  Eközben Rikuo az iskolába fut, mellette Karasu Tengu még fecseg, de egy felütéssel hazarepíti a hollót,s nyugottan folytatja utját a suliba. Iskolában a cipős polcoknál Rikuo figyelmes lesz Kana -ék beszélgetésére, miszerint nincsenek youkai-k. Ebédszünetben a tetőn Kiyotsugu vezetésével a régi iskolában élő youkai-k felkutatása még három részvevőt szerez.
  Este a Nura-klán birtokán nagy a zürzavar. Yuki-onna elrohan valahová, s Kubinashi rendet tesz a ház tájékán. Nagyapó épp Rikuo-val beszélget az örökségről, de Rikuo még nem hárít az emberi életétől, hisz csak 1/4-e youkai vezérének vérvonala, majd Rikuo elfut barátai szellem túrájára, s nagyapó Wakana-tól még kér egy kis szakét.
  Rikuo-ék megérkeznek a régi iskola területére, s furcsa érzés fogja meg már a közelben. belépés után Kana-chan Rikuo mellett halad, s elől a két nagy felvágós majd be szarik pár szobr hirtelen felfedezse közben. kana is megijed, s sikoltva bújik Rikuo háta mögé. Rikuo nyugodtan közli velük a tényt, hogy csak festmények és szobrok nincs miért aggódni. Megvizsgálják a művészeti szobát, s Rikuo a sarokban észre vesz egy kuporgó youkai-t, mire kifelé visszi Kana-cahn-t, de az ajtó sötétjében is megbújik pár fura szerzet. Kiyotsugu és a szőke gyerek kinyitják a menza ajtót, s Rikuo odarohan, az ajtóba áll, s szomjasnak titulálja magát, de egy vérszomjas ayakashi bújt meg ott, pont hogy becsukja előtte az ajtót. A többiek persze semit nem vettek észre, csak ledöbbentek Rikuo-n. Rikuo elől halad, fura zajoka csap miközben azt mondogatja “nincs itt semmi youkai”, s közbe megszabadul tőlük ksiebb cselekkel ,hogy a többiek ne lássák őket. Kis idő után már újra az a téma jön ,hogy nincs is itt semmilyen youkai, de afejük fölött is egy mászik. utolsó állomás képpen bemennek a konyhába, de ott egy nagyon veszélyes youkait találnak, ami Sáskára emlékeztet. A két srácelrohan, míg Rikuo és Kana a földre esnek. Kana-chan elájul amint meglátja a youkai-t, s Rikuo szembe néz a szörnyel, s valami történik benne. Egy pillanatra átváltozik, de Aotabo és Yuki-onna ott terem ,s megmentik a lénytől őket.
  Eközben a Nura birtokon összejövetel van, s az örökösről beszélgetnek, ki majd 10ezer youkai fölött rendelkezik. Gyuki közbe szól, s javaslatára kivárják azt a napot mikor Rikuo a kezébe veszi a “rettegés” ostorát. A nagyapó csak iszogat a mondatok hallatán.
  Vissza az iskolába. A sáska youkai-t Yuki-onna kővé fagyassza, majd Aotabo kiüti az ablakon a lényt. Rikuo tudoására jut, hogy már négy éve minden pillanatban melette vannak, s védelmezik őt. Kana-chan -t elviszik onnan, s megmutassa két hő szolgálói kik mit is tudnak… emberi alakban járni, mégpedig az 1-es osztály diákjaiként! Kana mikor felébred Rikuo kezei közt teszi, s úgymond kiugrik a youkai-k miatt, de Rikuo lenyugtatja, hogy nem volt semmi ott, majd elviszi a Nura birtokra. Pár szolgáló a kapu bejáratánál felsorakozva üdvözli őket, majd a házban Wakana tea felszolgálás közben elfecsegi, hogy milyen szép pár is lennének. Rikuo könnyen kezeti a helyzetet, s Wakana udvariasan távozik, majd rejtéjesen Gyuki-ra vált a “kamera”…

Ending után poénos szövegek hallhatók (mint a Naruto-ban) …

Nagyon jó a történés menet, me egy összefüggő szál van ami szét van darabolva 20perces rész hosszúságra, de ha összetetnnénk az összes részt folytonos movie-t kapnánk. ^^

[AniDB] [ANN] [AA] [Wiki]

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

képek ebből: [Dymy][Nurarihyon_no_Mago][01][BIG5][RV10].rmvb (138,5M)

 

Reklámok
Kategóriák:anime, ep1, Nurarihyon no Mago Címke:
 1. 2010. október 23. - 17:17

  A [DMG] is ilyesmi kódolású ,csak abban szar a hang…

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: